Şifalı bitkiler, sadece özleriyle değil, aynı zamanda tohumlarıyla da sağlık açısından büyük faydalar sağlayabilir. Bu bitkilerden biri olan keten tohumu, mide ve bağırsak problemlerinden tutun, kemikleri güçlendirmesine kadar birçok konuda yardımcı olur. Bu yazımızda, keten tohumunun diğer faydalarını inceleyeceğiz. Hepinize sağlıklı bir yaşam diliyorum. Keten Tohumunun Besin Değeri Keten tohumu, omega-3 ve omega-6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir. Keten tohumu, göğüs, kolon ve prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanlar açısından da zengindir. Keten Tohumunun Faydaları
Keten Tohumu Nasıl Kullanılır? Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesi yeterlidir. Ancak, hamile ve emziren kadınlar ile küçük çocukların kullanmaması önerilir. Eğer yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız (Omega-3 yağ ihtiyacınızı karşılamak için), keten tohumunu hamur işlerine ekleyebilirsiniz. Keten Tohumunun Tüketim Şekilleri Keten tohumları sert olduklarından, dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirler ve bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş elektrikli öğütücüler kullanabilirsiniz. Keten Tohumunun Saklama Koşulları Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda saklanabilir. Keten tohumunun sağlığınıza olan katkılarından yararlanmak için, düzenli olarak tüketmeyi ihmal etmeyin. Akademik çalışmalarda da keten tohumunun faydaları sıkça vurgulanmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için keten tohumunu diyetinize eklemeyi düşünebilirsiniz. |