Keten Tohumu Tozu
Keten Tohumu Tozu, Keten tohumu genellikle öğütülerek, toz halinde kullanılır ve keten tohumu tozunun faydaları saymakla bitmez. Günlük hayatta yenilen yemeklerin içinde kullanılacak kadar hayatımızın içinden olan keten tohumu özellikle salata, mezelerde ve ekmek yapımında kullanılır. Omega üç ve omega altı asitlerinin iyi bir kaynağı olmakla beraber, az ölçüde de olsa demir, bakır, magnezyum ve çinko gibi çeşitli vitaminleri içerir.
Balık tüketimi konusunda zayıf kalan insanlar omega üç yağ ihtiyaçları için keten tohumu tüketebilirler. Keten tohumu tozu lif içeriğinden dolayı mide ve bağırsak konusunda iyi gelmektedir. Bağırsakları yumuşatma ve kabızlığa karşı iyi gelmektedir. Omega üç yağlarından dolayı kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu bir özellik taşımaktadır. Kan ve şeker seviyelerini dengeleyerek diyabetin şiddetini artırmasını önler. Zayıflama konusunda çok etken bir yiyecektir. Diyet programlarında, hayvansal yağ alımı yerine, bitkisel yağ alımı daha çabuk kilo vermeye neden olacaktır. Bağırsaklardan geçerken içermiş olduğu değeri sabit yağların emilime uğramasından dolayı gerekli olan enerjiyi karşılayabildiği gibi lif içermesinden dolayı rejim yapan kişinin bağırsaklarını rahatlatacağı için kilo vermeyi hızlandırır.
Keten Tohumu Tozu Fonksiyonel Bir Gıdadır
Keten tohumu tozu fonksiyonel bir gıda olarak anlatılmaktadır. Fonksiyonel gıdalar; vücudun temel besin ihtiyaçlarını karşılamakla beraber sağlığa da faydalı olarak hastalıktan korunma ve sağlıklı bir yaşam sürmeye yararı olan besinlerdir.
Keten tohumu tozu gibi hiçbir işlem görmemiş organik besinler olabileceği gibi fonksiyonel bir besin ögesi ile zenginleştirilmiş veya kimyasal yöntemlerle değişikliğe uğratılmış gıdalarda olabilir. Yalnız hiçbiri organik gıdalarda olan besin değerinin yerini tutmaz ve hastalıktan korunmada bu kadar yararlı olmaz.
Keten tohumu tozunun çabuk bozulan bir yapısı vardır. Mutlaka taze tohum tozu kullanmak gerekmektedir. Tohumların taze olup olmadığını anlamak kolaydır. Çimlendirme yöntemi kullanarak rahat bir şekilde taze olup olmadığı anlaşılabilir. Tohumlarda çimlenme varsa tazedir, eğer çimlenme olmuyorsa bayattır ve kesinlikle kullanılması tavsiye edilmemektedir. Keten tohumu tozu direk toz halinde alınmak yerine tohum alıp kendimiz toz haline getirmeli, az miktarda alınmalı ve taze olarak tüketilmelidir.
Keten Tohumu Tozu Nasıl Tüketilir
Genelde tohum halinde satılan keten, çoğunlukla öğütülerek toz halinde tüketilmektedir. Yapacağımız tüm yemeklerin içinde kullanabiliriz. Ayrıca hamur işlerinde yumurta veya yağ yerine kullanmak mümkündür. Öğütülmüş keten tohumunu yemeklerde yumurta alerjisi olanlar ve vejetaryenlar için çok sağlıklı uygulanabilecek bir yöntemdir. İçinde bulunan zengin içeriğe karsın kalorisinin az olması nedeniyle diyet yapanlara alternatif bir beslenme şekli olarak sunulabilir.
20.01.2024 13:02:27
Keten Tohumu Tozu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|