Keten Tohumu Nasıl Tüketilir
Keten Tohumu Nasıl Tüketilir: Şifalı bitkilerin sırf özüyle olmayıp, tohum ve diğer malzemelerinden de fayda alınmaktadır. Keten tohumu tam bir şifa kaynağıdır. Bununla birlikte keten tohumunu hangi rahatsızlıklar için ne kadar kullanılmalı, kısaca;
Keten Tohumu Nasıl Tüketilir?
Keten tohumunun çok sert bir yapısı vardır.
Ancak bir araç yardımı ile öğütülerek, keten tohumunun tüketilmesi sindirim sisteminde daha kolay sindirilecek dolayısıyla faydası daha çok olacaktır. Keten tohumunu öğütmek amacıyla üretilen özel üretilen elektrikli öğütücüler ile karabiber ya da kahve el değirmenleri tohumları öğütmek için kullanılabilir. Keten tohumunun tohum olarak saklanması çok kolaydır. Öğütülmeyen Keten tohumları odanın kendi sıcaklığında bir yıl kadar tazeliğini koruyacaktır. Öğütülen keten tohumu, hava geçirmeyen kapalı kapaklı kavanozda ancak bir ay kadar durabilir.
Keten Tohumu Tüketimi Nasıl Yapılmalı?- Kaynatılan suyu içilebilir.
- Dövülerek, öğütülüp toz yapılır. Bu yapılan tozdan bir kaşık alınıp ardından biraz su içilir.
- Kavrularak tüketilir. Bu şekilde bir tüketim daha tatlı, daha güzel olacaktır. Aslında Keten tohumunun kendine has çok özel bir tadı veya rayihası bulunmaz, ama kavrulduğu anda daha güzel bir tada kavuşur.
- Tohum olarak tüketilecekse çok iyi çiğnenmesi gerekir.
- Her Mutfakta mutlaka olması gereken keten tohumu, el altında bulunup, onu öğütülmüş bir şekilde salatalarda yoğurtla yapılan yiyeceklerde, fırında yapılan tüm hamur işleri, pilavlar, çorbalar, tatlı veya tuzlu her türlü yemeklerde keten tohumu ekleyerek bu eşsiz şifa kaynağından faydalanabilirsiniz.
Keten Tohumu Tüketimi- Tercihen yatmadan önce her gün bir defa 1-2 çay kaşığı miktarı keten tohumu yenilip, arkasından iki bardak su içilir.
- Bir çorba kaşığı dolusu keten tohumu, üç fincan suda on dakika kadar kaynatılır; kaynatılan bu keten tohumu suyu 3-5 dakika kadar bekletilip, ılıması ile süzüldükten sonra içilir. Bu keten tohumu suyu öksürüğe, nezle ve üşütmeye karşı kullanılır. Bu çayın buharı burundan teneffüs edilirse nefesi açar.
- 80 gram kadar keten tohumu 40 gram kadar rezene tohumu ile karıştırılarak, ılık bir su ile lapa haline getirilir. İki tülbentin arasına konulup, göğüs ve sırta yerleştirilir. Bu; akciğer hastalıkları ile ilgili zatürreye iyi gelir.
- Çıban, ezikleri ve gece yanığı rahatsızlıklarını iyileştirilmesi için 80 gram keten tohumu ve 40 gram ebegümeci lapası yapılarak, yaranın üzerine konulur.
- Böbreklerin ağrısı ve kramplar için, iki çay kaşığı keten tohumunu, altı fincan su ile 10 dakika kadar kaynatıp, 5 dakika soğuduktan sonra süzülür.
Keten Tohumunun Bazı Faydaları Nelerdir?
Bağırsakları yumuşatmaya, mide, bağırsak sıkıntılarına, kabız hastalığını iyileştirir. Zayıf kemiklere güç verir. Özellikle menopoz dönemi için yararlı olur. Bağışıklık sistemine kuvvet verir. Keten tohumunun yağı, sedef, egzama ve akne rahatsızlıklarına faydalıdır, cilt ve gut hastalıklarına karşı korur. Konsantrasyon bozukluğu ile yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığı için kullanılır. Lifleri sanayide, özellikle dokuma sektöründe kullanılır.
20.01.2024 00:40:38
Keten Tohumu Nasıl Tüketilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|