Yoğurt keten tohumu, beraber kullanıldığında birçok hastalığa ve rahatlıklara iyi gelir. Keten tohumunu öğüterek, yağını alarak veya direkt olarak doğal hali ile kullanabilirsiniz. Ama yoğurt keten tohumu ile daha lezzetli bir tarif oluyor ve yemesi daha kolay oluyor. Keten tohumu omega 3 yağ asitleri içeren besinlerin değerini belirleyen araştırma sonuçları çoğaldıkça beslenme uzmanları, doktorlar ve tüketen kişiler tarafından balık yağına ve keten tohumuna ilgi artmıştır. Bu besine olan değerin artmasının bir başka nedeni ise insan vücudunun üretmediği omega 3 yağ asitlerinin illaki dışarıdan takviye edilip kullanmak gerektiğidir. Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleri ve çok düşük oranda doymuş yağ asitleri, yüksek oranda lif ile yüksek oranda potasyum ve düşük orada magnezyum, çinko, demir bakır gibi diğer vitaminleri de barındırıyor. Yoğurt da ise bulunan bol miktarda kalsiyum vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineral eksikliğini gidermek amacıyla önerilir ve gereklidir. Yoğurt keten tohumu her ikisi de sağlıklı bir vücut için mükemmel bir faktördür. Sizde mucizevi besini evinizden eksik etmeyin ve yoğurtla veya salata veya farklı yiyeceklerle birlikte yiyin.
Yoğurt keten tohumu ile yenilince olan faydaları nelerdir?
İçerisindeki lignan (SDG) anti-kanser özellikli bir madde olup; göğüs, kolon kanseri prostat kanseri ve kalın bağırsak kanserine karşı koruyucu kanserli hücrelerin büyüme hızını yavaşlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
İçerisindeki enfeksiyon giderici maddeler romatoid, artrit, sedef, alerjiler ve diğer yangılı hastalıklarda iyileştirici etkileri vardır.
Yoğurt keten tohumu beraber kalp hastalıklarına karşı koruyucu yüksek olan kolesterol trigliserit ve tansiyon düşüklüğü gibi özelliğe sahiptir.
Protein homosisteinlerin kandaki seviyesini düşürür. Bunlar kalp hastalıkları için risk oluşturur.
Vücut güçlendirici elementlerin dayanıklılığını arttırır.
Doğal bir antioksidandır.
Yoğurt keten tohumu birlikte yenildiği zaman bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Yoğurt keten tohumu beraber kullanıldığında kronik kabızlığa karşı da tüketilebilir. Çok güçlü bir şekilde etkisi olan müshil ilaçlarının devamlı kullanımda bağırsak mukozasına zarar verdiği için ve organizmaların ihtiyacı olan minerallerin özellikle potasyumun azalmasına yol açtığı bilinmektedir. Halbuki zaten yoğurt keten tohumu kullanımında bu tarz yan etkiler söz konusu dahi değildir. Çünkü yoğurt keten tohumu yağının etkisi mekanik müshil içerir.
Mide mukozası iltihabı ve ülseratif farklı rahatsızlıklara karşı etkisi olabilir.
İçerdiği bazı asiller sayesinde eklem romatizmasına karşı yararlıdır.
Öksürükte ses kısıklığında ve astrid gibi mide sorunlarında da olumlu etkisi gözlenmiştir.
Yoğurt keten tohumu beraber kullanıldığında menopoz ile ilgili başka semptomların sıcaklaması vajinal kurumaya yol açar bundan dolayı ortaya çıkan mantar enfeksiyonları ve PMS'e menstural kramplar ve adet öncesi sendromlara iyi gelmektedir.
Ağız boşluğu boğaz ve diş eti rahatsızlıklarına barbara olarak kullanılabilir.
Yoğurt keten tohumu karıştırıp yerseniz bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsakların temizlemesini sağlar.
Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Egzama ve sedef hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Omega-3, vitamin, B-12 ve ligler açısından zengin olması hücreleri genç tutarak yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır.
Yoğurt keten tohumu birlikte tüketildiğinde vücut direncini arttırır ve kendinizi gün boyunca dinç hissedersiniz.
Yoğurt keten tohumunu bir kâsede karıştırarak yerseniz grip ve diğer enfeksiyon tarzı hastalıklara karsı adeta bir kalkan görevi görerek koruyucu etkisi vardır.
Ancak keten tohumunu günlük maksimum limit bir veya bir buçuk çay kaşığını geçmeyecek olmasıdır. Aksi halde yararı yerine zararı dokunabilir.