{ "title": "Keten Tohumu Yoğurt", "image": "https://www.ketentohumu.gen.tr/images/lazerle-meniskus-ameliyati(1).jpg", "date": "19.01.2024 23:31:03", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Keten Tohumu Yoğurt, Uzmanlar bir doğa mucizesi olarak keten tohumunu zayıflamak için öneriyor Keten tohumu; şişmanlıktan, göbek ve basendeki yağdan ve kabızlıktan kurtulmaya yardım eder. 1 yemek kaşığı keten tohumunu yogurda ilave edip biraz nane veya maydanoz ve biraz tuzla karıştırıp öğün arasında yenilir. %3-6 müsilaj, %30-45 sabit yağ (%36-50'si linolenik asit ile %23-24'ü linoleik asit), %25 protein, %0,1-1,5 siyanogenetik glikozitler (Linamarin, diglikoziti ve diglikoziti linustatin, lotaustralin ile diglikoziti neolinustatin), iridoit. Keten tohumunun etken maddeleridir.

Keten Tohumu yoğurt ile zayıflamak için

Sabah kalkınca bir bardak ballı suyla iki kaşık keten tohumu, öğle yemeğinde salataya keten tohumları, kuşluk vakti keten tohumu yoğurt içinde tane olarak, akşam da yağında sotelenmiş sebzelerle keten tohumu tüketilmesi son yıllarda birçok evde hemen her öğünün vazgeçilmez takviyesidir.

Kabızlığa için keten tohumu yoğurt kürü malzemeleri
Keten Tohumu Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır?

Arzu edilirse tarçında ilave edilerek yenilebilir. Bu karışım tüketilince ardından 2 bardağı su içmek bağırsak sağlığı için yararlı olur. Kronik kabızlığı olan kişilerin kabızlık müddetince tüketilir. Günde 1 defa uygulamak uygundur. Birkaç ay ara verilerek yapılmalıdır.

Keten tohumunu yoğurda, Salataya, çorbaya, kattığımız, her öğünde bol bol tüketildiğinden çok fazla faydası bulunur. Keten tohumları soğuk su balıkları dışında, omega3 bakımından en zengin besindir. Keten tohumunun faydalarını herkes bilir. Ama doğru koşullarda saklanıp, tüketilmezse çok zararlı olabilir.

Omega3 yağları ısıtıldıkları zaman, çabuk oksitlenir, besin değerleri azalır. Bu nedenle balık yağları soğuk olarak tüketilir. Bu durum keten tohumu için de aynıdır. Keten tohumu kahve değirmeninde öğütülüp, en geç 24 saat içinde tüketilir. Aksi takdirde besin değeri düşer. Soğuk yemeklere, yoğurt ve salatalara serpilerek yenilir. Keten tohumu tane olarak da yenilebilir. Fakat ağızda çiğnenmeden su ile yutulur ise daha iyi olur. Ancak bir tatlı kaşığı kadar keten tohumunun hepsini birden ağza alıp çiğnemeye çalışılmamalıdır. Zira keten tohumu fazla su tuttuğu için ağıda hemen şişerek boğulma riski oluşturabilir.
" } ] }