{ "title": "Keten Tohumu Nedir ?", "image": "https://www.ketentohumu.gen.tr/images/keten-tohumu-nedir.jpg", "date": "20.01.2024 02:48:53", "author": "Ören", "article": [ { "article": "Şifalı bitkiler sadece özleriyle değil aynı zamanda tohumlarıyla da fayda oluşturabilir. Bu bitkilerden biri olan keten tohumu mide ve bağırsak problemlerinden tutun kemikleri güçlendirmesine kadar birçok hususta yardımcı oluyor. Keten tohumunun başka ne gibi faydaları olduğunu bu yazımızda sunacağız. Hepinize sağlıklı bir yaşam geçirmeniz dileğiyle. Omega-3, omega-6 yağ asitlerinin iyi bir kaynağı olan keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif içerir, göğüs, kolon, prostat kanserine karşı koruyucu olan lignanların kaynağıdır. Günde 1 yemek kaşığı keten tohumu tüketilmesi yeterlidir. Hamile, emziren kadınlar ve küçük çocukların ise kullanmaması önerilir. Yeterli miktarda balık tüketmiyorsanız (Omega-3 yağ ihtiyacınızı karşılamak için), hamur işlerine de keten tohumu ekleyebilirsiniz. Keten tohumları sert olduğundan dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirler, bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur. Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten tohumunu öğütmek için karabiber veya kahve el değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş
elektrikli öğütücüler kullanılabilir. Keten tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda saklanabilir." } ] }