{ "title": "Keten Tohumu Nasıl Tüketilir", "image": "https://www.ketentohumu.gen.tr/images/keten-tohumu-nasil-tuketilir.jpg", "date": "20.01.2024 00:40:38", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Keten Tohumu Nasıl Tüketilir: Şifalı bitkilerin sırf özüyle olmayıp, tohum ve diğer malzemelerinden de fayda alınmaktadır. Keten tohumu tam bir şifa kaynağıdır. Bununla birlikte keten tohumunu hangi rahatsızlıklar için ne kadar kullanılmalı, kısaca;

Keten Tohumu Nasıl Tüketilir?

Keten tohumunun çok sert bir yapısı vardır.

Ancak bir araç yardımı ile öğütülerek, keten tohumunun tüketilmesi sindirim sisteminde daha kolay sindirilecek dolayısıyla faydası daha çok olacaktır. Keten tohumunu öğütmek amacıyla üretilen özel üretilen elektrikli öğütücüler ile karabiber ya da kahve el değirmenleri tohumları öğütmek için kullanılabilir. Keten tohumunun tohum olarak saklanması çok kolaydır. Öğütülmeyen Keten tohumları odanın kendi sıcaklığında bir yıl kadar tazeliğini koruyacaktır. Öğütülen keten tohumu, hava geçirmeyen kapalı kapaklı kavanozda ancak bir ay kadar durabilir.

Keten Tohumu Tüketimi Nasıl Yapılmalı?
Keten Tohumu Tüketimi
Keten Tohumunun Bazı Faydaları Nelerdir?

Bağırsakları yumuşatmaya, mide, bağırsak sıkıntılarına, kabız hastalığını iyileştirir. Zayıf kemiklere güç verir. Özellikle menopoz dönemi için yararlı olur. Bağışıklık sistemine kuvvet verir. Keten tohumunun yağı, sedef, egzama ve akne rahatsızlıklarına faydalıdır, cilt ve gut hastalıklarına karşı korur. Konsantrasyon bozukluğu ile yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığı için kullanılır. Lifleri sanayide, özellikle dokuma sektöründe kullanılır.
" } ] }