{ "title": "Keten Tohumu Kullanımı", "image": "https://www.ketentohumu.gen.tr/images/keten-tohumu-kullanimi.jpg", "date": "21.01.2024 11:20:20", "author": "Uçman", "article": [ { "article": "Günde bir kez tercihen yatmadan önce 1-2 çay kaşığı tohum yenir, üzerine 2 bardak su içilir.

Öksürüğe, nezleye, üşütmeye karşı 1 çorba kaşığı keten tohumu 3 fincan suda 10 dakika kaynatılır; 3-5 dakika bekletilip süzüldükten sonra içilir.
bu çayın buharı burundan teneffüs edilir.
Akciğer hastalıkları ve zatürede 80 gr. Keten tohumu 40 gr. Rezene tohumuna karıştırılarak az sıcak suda lapa yapılır ve iki tülbent arasına konarak göğse ve sırta yerleştirilir.
Çıban, gece yanığı ve eziklerin iyileştirilmesinde 80 gr. Keten tohumu ile 40 gr ebegümeci lapası yapılarak yaranın üzerine konur.
Böbrek ağrısı ve kramplarda iki çay kaşığı keten tohumu 6 fincan suda 10 dakika kaynatılıp, 5 dakika bekletilip süzülür. Keten tohumu nasıl tüketilir? * Kaynatılarak içilebilir.
* Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
* Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun
çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada
kavuşur.
* Tohum şeklinde tüketilecekse iyice çiğnenmelidir.
* Sizler de mutfakta keten tohumunu el altında bulundurarak, onu öğütülmüş halde salatalarınıza, yoğurdunuza, müslinize serpebilir, fırında yaptığınız hamur işlerine katabilir, pilavdan çorbalara, tatlılardan tuzlulara her yemeğinizde kullanabilirsiniz." } ] }