{ "title": "Keten Tohumu Bal Karışımı", "image": "https://www.ketentohumu.gen.tr/images/keten-tohumu-bal-karisimi.jpg", "date": "19.01.2024 01:22:26", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Keten tohumu bal karışımı halk arasında \"her derde deva\" diye nitelendirilen karışımlardan biridir. Keten tohumu kabızlığa ve öksürüğe iyi geldiği gibi kansere de iyi geldiği bilinen mavi veya sarı çiçekli bir bitki olan ketenden elde edilir. Keten ise genellikle yaz aylarında özellikle tohumu ve lifi için kültür bitkisi olarak ve doğal olarak yetiştirilir. Keten tohumu tadı yavan olduğundan genellikle kavrulduktan sonra ezilir ve kahve gibi tüketilir. Ağrıyı azaltmak için birebir olduğundan kadınlar adet döneminde tüketir. Keten tohumunun tüketiminin dezavantajlarından biri acımsı tadı olduğu için bal ile karıştırılarak tüketilmesi bilinen ve sıkça uygulanan bir yöntemdir.